O nama

Firmoprom – koncept i istorija rada – DEVEDESETE.

Firmoprom je nastao početkom devedesetih godina i njegovi začeci sežu u 1991 godinu, kada su rađeni prvi, povremeni firmopisački poslovi za klijente koji su „stidljivo“ pokretali svoje prve marketinške nastupe u javnosti. Nekoliko sledećih godina, sve do 1994. poslovanje u firmopisačkim poslovima, kreiralo je prirodno i naše ime – Firmoprom. Sredinu devedesetih dočekujemo kao mala, porodična radionica, sa razvijenom sito-štamparijom, iskustvom koje je neprestano raslo kroz povećanje obima posla i većeg broja klijenata. Godine sankcija i krize, nisu bitnije uticale na razvoj naše struke, ali kao i u svim granama poslovanja, i sito-štamparije su morale da se snalaze za posao. Već tada smo uočili da je važno ne samo da se bavimo firmopisačkim poslovima, već da pratimo trendove u razvoju opreme i tehnike, da se neprestano edukujemo i razvijamo paralelno sa uslugama štampe i usluge servisa i održavanja.

Kao najvažniji predmet našeg interesovanja, uočili smo da je zapošljavanje kvalitetnog tima ljudi, i stvaranje obučene i profesionalne ekipe – naš primat. Poslovanje smo uobličavali shodno zahtjevima tržiša, ali i neprestanim uvođenjem inovacija.

Kraj devedesetih godina, dočekali smo kao stabilna firma, sa desetak zaposlenih, i velikim brojem stalnih spoljnih saradnika. Obim poslovanja nas je suočio sa dodatnim problemom – brzinom rada i poštovanjem rokova, na čemu smo morali da konstantno radimo, posebno iz razloga što smo tada radili kao jedna od rijetkih firmi u našoj branši.

Firmoprom – koncept i istorija rada – NOVI VIJEK.

Dvijehiljadite su donijele potpune promjene u poslovanju savremenih firmopisačkih štaparija i radionica. Digitalna era je prvo počela stidljivo da najavljuje svoje mogućnosti početkom 21. vijeka – i mi smo osjetili pravac u kome će savremeno štamparstvo, dizajn i marketing krenuti.

Od samog starta digitalizacije društva, mi pratimo nove izazove, i postajemo prva digitalna štamparija u Crnoj Gori. Naša kuća je iznjedrila i nekoliko novih digitalnih štamparija, naše prijatelje koji su bili zaposleni u Firmpromu a potom pokretali vlastite poslove. Saradnja se nastavila do danas, a konkurentnost nas je podstakla da se borimo za tržište kvalitetom, brzinom rada i novim idejama koje su, vremenom profilisale naše pozicije na tržištu.

Tehnologije su u međuvremenu otpočele svoj neprestani razvoj koji prati do sada nesluećena brzina, nove mogućnosti i veći kvaliteti uz značajno povoljniji pristup tržištu. Firmoprom je stoga u potpunosti opremio svoje kapacitete sa nekoliko mašina različitih profila i namjena, koje mogu u potupnosti zadovoljiti zahtijeve tržišta, a kao prva digitalna štamparija u Crnoj Gori, nastavili smo da predvodimo u ovoj oblasti i kroz servisne podrške ostalim studijima i štamparijama koje se uglavnom kod nas snabdijevaju ili dolaze po podršku.

Firmoprom je danas moderna štamparija i radionica svih vrsta firmopisačkih poslova, dizajn studija, digitalne štampe i proizvodnje reklamnog i marketinškog materijala.

Preporuke su i dalje naš najveći marketinški nastup na tržištu, koji nam donosi stalne i zadovoljne klijente. Međutim, 20 godina rada obilježićemo aktivnijim nastupom u medijima i u marketinškim formama reklamiranja i promocije naše kuće.

Jubilej i prvu deceniju 21. vijeka privodimo kraju, sa istekom 2010.godine, sa podvučenim izvještajem napretka i razvoja firme. Međutim, Firmoprom već priprema teren da napravi nekoliko koraka dalje koji će biti vidljvi preko potpuno novog poslovnog prostora na Marezi, u okolini Podgorice, u kome će biti smještena kompletna štamparija, radionica i hala za izradu svih tipova reklama velikih formata.

Paralelno sa tim, naše kancelarije će biti bliže klijentima u poslovnom prostoru u gradu, u kome ćemo povećati usluge dizajna i produkcije. Takođe, odeljenje naše marketinške agencije otpočeće aktivniji rad sa ambicijom da nastavimo saradnju sa postojećim klijentima, ail i da zadobijemo neke značajnije klijente u Crnoj Gori čiji marketinški zahtjevi imaju dinamičan rast i potrebe.