Riječ direktora

Poštovani prijatelji, poslovni partneri i saradnici

Zadovoljstvo mi je da se, nakon 20 godina poslovanja i rada, osvrnem na zajednički put kojim smo prešli od male, porodične firmopisačke firme – do prve, i u Crnoj Gori jedne od najmodernijih digitalnih štamparija, radionica reklame, marketinške agencije i studija za dizajn.

Ime Firmoprom nastalo je kao logičan naziv za firmopisačku radionicu, koja je u tom trenutku bila pionir nastupajućeg reklamnog tražišta u post-komunističkoj eri. Porodična firma je brzo prepoznata u Podgorici i u tom trenutku samo obavljali poslove koji su se iz godine u godinu sve više tražili na tržištu, uprkos ekonomskoj krizi i ratnom okruženju u kome se zemlja nalazila.Gotovo čudesno mi sada izgleda put kojim smo se razvijali, zajedno sa našim klijentima, od kojih su mnogi takođe počinjali svoja poslovanja u tim godinama, a danas su jedni od najvećih preduzeća i kompanija u Crnoj Gori.

Uz rast firme, rasla je i sjajna ekipa koja je bila nosilac razvoja. Mnogi, koji su ponikli i bili obučeni u našoj štampariji, osnovali su svoje poslove, razvili vlatiti pravac i danas, takođe posluju na  teritoriji Crne Gore, kao naši konkurenti – ali i prijatelji. Sve to je dovelo do ubrzanja digitalnog štamparstva i povećanja kvaliteta u uslugama “firmopisačkog” poslovanja.

Novi klijenti, veliki krug saradnika, i neprestana modernizacija – uveli su nas u digitalnu eru početkom 21. vijeka koju smo spremno i prvi dočekali u Crnoj Gori.

Taj podatak je manje poznat novim klijentima koji do nas dolaze putem reklamnih kampanji, s obzirom da je Firmoprom kuća koja je uvijek gajila tradiciju dobrih odnosa sa svojim poslovnim partnerima i klijentima, a čime smo dobijali neprestane preporuke i samim tim opstajali u poslu upravo zahvaljujući preporukama zadovoljnih klijenata i kvalitetnom radu.

Danas, Firmoprom je moderna digitalna štamparija i studio, slobodno se može reći, lider u ovom poslu u Crnoj Gori. Sa kompaktnom i odličnom ekipom, modernom opremom u koju neprestano ulažemo i sa potpuno novim objektom – halom koju smo izgradili – dočekali smo jubilej od 20 godina postojanja i rada.

Kao direktor i vlasnik Firmoprom-a razvijao sam se i rastao zajedno sa njom ne samo u poslovnom, već i u privatnom i porodičnom životu i, što mi pričinjava posebno zadovoljstvo – od uspješnih poslovnih partnera – dobijao još bolje prijatelje i poznanike.

Pred nama su dinamične godine, godine koje će obilježiti razne krize, ali i razvoji.

Spremni smo za nove izazove, a pozivamo i Vas da se upustite zajedno sa nama u vode reklame, štampe i izrade reklamnih materijala za 21 vijek!

Do narednog jubileja

Vesko Kovačević, direktor